Sollude: bloemvormige zonnepanelen

Om inwoners mee te krijgen in de energietransitie en de overstap naar schone energie, is het belangrijk om die zichtbaar te maken. Dat kan heel mooi met bloemvormige zonnepanelen die met de zon meedraaien. Buurtbewoners kunnen er bijvoorbeeld hun mobiele telefoon opladen. Het eerste zonnepaneel staat in Mariahoeve.

Gera de Graaf en Fred Wiljauw deden in 2021 mee met hun project Ecoplants in Mariahoeve. Met de bloemvormige zonnepanelen wilden ze laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzame energie. Gera: ‘Het leek ons ook mooi als er rondom de Ecoplants een soort van sociale ontmoetingsplaatsen in de wijk zouden ontstaan waar bewoners van zon en energie kunnen genieten.’ Om dezelfde redenen werd er contact gezocht met verschillende onderwijsinstellingen om te kijken op welke manier ze jongeren bij het project konden betrekken. Lees hun hele verhaal in de krant Het Haagse Hout.

Eerste zonnepaneel in Mariahoeve

Het eerste zonnepaneel is inmiddels geplaatst  bij zorginstelling Cardia in Mariahoeve. Zo kan de organisatie een start maken met verduurzamen en groene stroom opwekken. Een tweede komt bij Basisschool Leeuwerikshoeve in Mariahoeve. Zo raken de gebruikers en bewoners van de complexen meer betrokken bij de overstap naar schone energie.

Team Sollude, studenten en docenten van ROC Mondriaan en gemeente Den Haag werkten samen om de eerste Ecoplant mogelijk te maken.

Samen met onderwijs

Onderwijsinstelling STOHA (Sterk TechniekOnderwijs Haaglanden) is betrokken bij alle ontwikkelingen in het project. Ook gaan ze in onderwijsmodules samenwerken met de leverancier van de zonnepanelen, Ecoplant.

Studenten van onderwijsinstelling STOHA zetten de 345 onderdelen van de Ecoplant in elkaar.
Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in uw winkelwagen.