Primeur voor Mariahoeve: Meedraaiende zonnepanelen op 2 locaties

In de wijk Mariahoeve in Den Haag komen twee Ecoplants te staan. De met de zon meedraaiende zonnepanelen komen bij een school en een zorgcentrum.

Het plan voor de Ecoplants was vorig jaar een van de winnaars van de Energie uit de Wijk Challenge van de gemeente Den Haag. Het eerste apparaat komt bij Basisschool Leeuwerikshoeve en wordt nog voor het einde van het jaar geplaatst. Begin volgend jaar staat de plaatsing van het tweede apparaat gepland op het terrein van Woonzorglocatie Landscheiding. De stroom die wordt opgewekt door de Ecoplants gaat naar het Haagse stroomnet. Ook kunnen mensen de apparaten gebruiken om bijvoorbeeld hun mobiele telefoon of elektrische fiets op te laden.

De Ecoplants worden geassembleerd door Haagse scholieren van verschillende opleidingen. Onderwijsinstelling STOHA (Sterk TechniekOnderwijs Haaglanden) is betrokken bij alle ontwikkelingen in het project. Ook gaan ze in onderwijsmodules samenwerken met de leverancier van de zonnepanelen.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in uw winkelwagen.